Diklat Keistimewaan Kagem Calon Pensiun PNS Pemda DIY

Badan Kepegawaian Daerah Daerah Istimewa Yogyakarta ngawontenaken pembekalan keistimewaan. Pembekalan keistimewaan dhateng calon pensiun kejawi maringaken kawruh ingkang lebet bab keistimewaan ugi inggih menika wujud penghargaan dhateng calon pensiun ing giling pengabdianipun dhateng pemda diy sadangu menika. Bab menika cocog kaliyan Undang-Undang ASN Nomer 5 Warsa 2014 Pasal 82 ingkang mungel PNS ingkang sampun nedahi kesetiaan, pengabdian, kecakapan, jujur, kedisiplinan, lan prestasi nyambut damel lebet nindakaken ayahanipun angsal dipunparingaken penghargaan. PNS calon pensiun dipunsangoni bab keistimewaan lan nindakaken kunjungan lapangan lebeting bab menika Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat. Inggih menika kebahagiaan piyambakan kagem calon pensiun amargi keparing sumerep sejarah keistimewaan lan keparing mlebet dhateng kraton dipundampingi tiyang ingkang kompeten. Mungkin mawon wonten pinten-pinten calon pensiun ingkang dereng nate babar pisan mlebet dhateng Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat. Dipunajeng-ajeng kaliyan kegiatan menika kejawi nambah kawruh lan kawruh bab Keistimewaan DIY ugi dados sarana refreshing kagem calon pensiun.

Diklat keistimewaan menika dipunkonjuk kagem calon pensiun 1 warsa saderengipun BUP amargi para calon pensiun menika badhe purna ayahan lan wangsul dhateng lingkungan masyarakat dados agen sosialisasi kekait Keistimewaan DIY. Jumlah peserta diklat sakathah 600 tiyang, dipunperang dhateng lebet 10 angkatan. Diklat keistimewaan dipuntindakaken kalih perangan, inggih menika perangan kelas lan perangan wonten lapangan. Ingkang sepindah, perangan kelas dipuntindakaken wonten lebeting ruangan kaliyan ngrawuhaken pinten-pinten narasumber. Narasumber madeg saking narasumber saking Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat saha tokoh pensiun ingkang kagungan criyos inspiratif. Ing kelas menika, para peserta badhe dipunparingaken materi bab keistimewaan DIY lan kegiatan inspiratif kagem ngiseni masa pensiun.

Kaping kalih, inggih menika perangan wonten lapangan. para peserta kaliyan sareng-sareng sareng dhateng Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat ngagem bis ingkang sampun dipunwontenaken dening Badan Kepegawaian Daerah DIY. Sesampainipun wonten kraton, para peserta badhe dipunsambut dening setunggaling tiyang abdi dalem kraton. Abdi dalem kraton badhe memandu para peserta mlebeti lingkungan keraton lan njlentrehaken makna utawi sejarah papan /papan tertamtu wonten keraton. Lajeng peserta badhe dipunkempalaken wonten setunggaling pandhapi kagem dipunparingaken materi bab sejarah Yogyakarta dening narasumber ingkang kompeten wonten bidangipun.